Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Global Mitochondrial Disease Awareness Week – 2020

13 september 2020 @ 8:00 am - 19 september 2020 @ 5:00 pm

In de derde week van september wordt de wereldwijde Mitochondriële Disease Awareness Week gehouden, dat is een week waar extra aandacht wordt gevraagd voor mitochondriële ziekten ook wel energiestofwisselingsziekten genoemd.

Energiestofwisselingsziekten is nog steeds een onbekende ziekte bij het grote publiek, ook is het een ongeneeslijke ziekte en meer bekendheid genereren maakt de weg vrij voor meer draagvlak voor onderzoek naar een medicijn en brengt de ziekte onder de aandacht bij een groter publiek.

Wij hebben in Nederland de organisatie opgepakt van deze Awareness week, als initiatief vanuit de Patiënten Advies Raad van Radboud Center for Mitochondrial Medicine. Meer informatie kunt u vinden op www.greenribbon.nl. Je kunt ook zelf bijdragen en ons helpen om deze week extra aandacht te vragen voor deze ziekten, door:
-Je profiel foto tijdelijk te vervangen op social media in de Green Ribbon, zo laat je zien betrokken te zijn bij de ziekte.
-En groene lamp te laten branden bij je huis en/of bedrijf en een foto te posten op #lightupformito, hopelijk gaat deze collage van foto’s viral!

mito2015

Gegevens

Begin:
13 september 2020 @ 8:00 am
Einde:
19 september 2020 @ 5:00 pm
Evenement Tags:
, , , , , , ,
Website:
www.greenribbon.nl

Organisator

Green Ribbon
Telefoon:
06-22405099
E-mail:
info@greenribbon.nl
Website:
www.greenribbon.nl

Locatie

Nederland