peace-bridgeGlobal Mitochondrial Awareness Week 2017

In de derde week van september wordt de wereldwijde Mitochondriële Awareness Week gehouden, dat is een week waar extra aandacht wordt gevraagd voor mitochondriële ziekten ook wel energiestofwisselingsziekten genoemd.

Energiestofwisselingsziekten is nog een onbekende ziekte bij het grote publiek, ook is het een ongeneeslijke ziekte en meer bekendheid genereren maakt de weg vrij voor meer draagvlak voor onderzoek naar een medicijn en brengt de ziekte onder de aandacht bij een groter publiek.

Wereldrecordpoging van meest uitgelichte objecten

In 2017 willen we een poging doen om het wereldrecord van meest uitgelichte objecten verbreken. Het huidige record van Estee Lauder voor borstkanker staat op 38 monumenten. Ons doel is dat met 55 uitgelichte monumenten te verbreken. 55 monumenten omdat in 2017 55 jaar gelden is dat de eerste diagnose voor een Mitochondriële ziekte is vastgesteld.

MitoCanada, AMDF uit Australië en Dutch Mitochondrial Disease Awareness Week hebben he initiatief genomen voor het opzetten van deze recordpoging, maar jij kunt ons daarbij helpen! De kleur groen en de “GreenRibbon” zijn onlosmakelijk verbonden met deze ziekte en worden al jaren wereldwijd ingezet om aandacht te vragen voor de ziekte in al haar aspecten, we willen dan ook de monumenten in het groene licht uitlichten.

Veel in het oog springende monumenten zijn tegenwoordig uitgerust met een LED verlichting, die eenvoudig op groen kan worden gezet. Ook de hastag #lightupformito wordt weer ingezet om foto’s van monumenten in het groene te delen en we hopen dat we samen kunnen bewerkstelligen dat de Global Mitochondrial Disease Awareness Week virial gaat!

Doe mee

Jij kunt ons helpen door in oog springende monumenten aan te schrijven en bij ons aanmelden voor deelname aan de recordpoging en zo de maximale aandacht te verkrijgen voor de Global Mitochondrial Awareness Week.